Уручене награде побједницима конкурса Републико Српска у срцу те носим

Срна
Уручене награде побједницима конкурса Републико Српска у срцу те носим

Бијељина - На свечаној академији у Бијељини вечерас су уручене награде побједницима конкурса "Републико Српска у срцу те носим, са тобом се поносим", који традиционално организује Градска борачка организација.

Побједик јубиларног, 10. литерарног конкурса је Војислав Дурмановић, ученик осмог разреда Основне школе "Свети Сава" у Бијељини који је награђен десетодневним љетовањем у организацији Фонда дјечије заштите Републике Српске.


"Ја сам Република Српска" назив је побједниког литерарног рада којим је млади аутор, како каже, желио да пренесе поруку љубави и поноса, али и да изрази свој став да Српску нико и ничим не смије угрозити.

Љетовањем у оквиру програма "Социјализација дјеце Републике Српске" награђена су три најбоља литерарна рада, као и најбољи ликовни рад на конкурсу чији је побједник Мирјана Калинић, ученица из Основне школе "Дворови".

Ученици који су освојили друго и треће мјесто у конкуренцији ликовних радова награђени су са 100 КМ, односно 50 КМ.

Свечана академија, уручење награда и изложба најбољих радова на десетом конкурсу "Републико Српска у срцу те носим, са тобом се поносим" одржана је у градском Центру за културу.

Манифестацију традиционално организује Градска борачка организација Бијељине поводом крсне славе Света Три Јерарха и Дана борца који се обиљежава 14. фебруара.

Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић рекао је на свечаности да је на конкурс ове године стигло 48 литерарних радова из 14 основних школа бијељинске регије и 63 ликовна рада из четири школе.

У протеклих 10 година на конкурс је стигло 350 литерарних радова, а за три године од када траје и конкурс за ликовне радове приспјело је 300 радова.

"Циљ манифестације је да на дјецу пренесемо љубав према Републици Српској коју су створили њихови очеви", истакао је Стевановић.

Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је најбољима уручио награде, као и руководилац пројекта "Социјализација дјеце" Фонда дјечије заштите Јованка Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана