Уручена хармоника Етно-ансамблу “Успомене” из Дрвара

Срна
Уручена хармоника Етно-ансамблу “Успомене” из Дрвара

БАЊАЛУКА - Директор војвођанског Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило данас је у Бањалуци уручио хармонику Етно-ансамблу “Успомене” из Дрвара.

Ћутило је истакао да то није прва сарадња коју овај фонд има са општином Дрвар у посљедње вријеме, те да је данашњи споразум о донацији подстицај дрварском Етно-ансамблу у даљем раду и његовању културе, традиције и фолклора повратничких породица.

“Фонд ће наставити да помаже повратничке општине у западној Крајини, а то је на данашњем састанку још једном потврђено”, рекао је Ћутило, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Ментор и члан Етно-ансамбла Љубиша Мијаџевић изразио је велику захвалност за донацију која им много значи, истакавши да се овај музички састав углавном финансира из сопствених средстава.

Претходно је вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић са Ћутилом разговарао о досадашњој сарадњи ове двије институције и о раније потписаном споразуму који ће бити реализован кроз наредни период.

“Републички секретаријат ће наставити да пружа подршку и да помаже повратницима у западнокрајишке општине. Ово је само једна од донација коју смо добили од Фонда, а на данашњем састанку смо утврдили даљу сарадњу с циљем јачања веза институција”, рекао је Нинковић.

Нинковић је разговарао и са начелником општине Дрвар Душицом Рунић о реализованим пројектима лани и о инфраструктурним пројектима планираним за ову годину.

Разговарано је и о јавном позиву за одрживи повратак, као и о могућностима студентског стипендирања, реконструкцији кровова стамбених зграда и породичних кућа повратника у Дрвар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана