Уручена донација породици Гајић из Лакташа: Безбрижнија зима уз помоћ хуманиста

Срна
Уручена донација породици Гајић из Лакташа: Безбрижнија зима уз помоћ хуманиста

БАЊАЛУКА - Ружа Гајић и њен шеснаестогодишњи син Божидар из Лакташа предстојеће зимске дане дочекују безбрижније него претходних година захваљујући хуманитарној акцији којој су се прикључили бројни Бањалучани.

Покретач ове, али и многобројних других хуманитарних акција, Милан Савановић каже да је, чим је чуо за тешку судбину Гајића позвао пријатеље и све суграђане великог срца да у складу са могућностима помогну овој социјално угроженој породици и на тај начин им бар мало олакшају  живот.

Позив, коју је објавио на друштвеним мрежама, наишао је на подршку бројних становника те је помоћ скупљена за свега неколико дана.

- Хвала свим хуманистима који су обезбиједили огрев, храну, хигијену, шпорет, веш-машину, одјећу, обућу, школски прибор и још много тога за Гајиће - рекао је Савановић који је јуче са неколицином пријатеља уручио ову донацију. Он је нагласио да је за неколико дана сакупљено и 2.340 КМ која ће умногоме олакшати живот Гајићима.

- Не знам како свима да захвалим. Ово је примјер да наши суграђани нису сами, да има људи који желе да помогну, и што је најважније да има вјере у нама - казао је Савановић. Он је истакао да Гајићи живе у кући у Чардачанима која није њихова, али им је једини дом који имају.

- Сналазе се како стигну. Ружа прима социјалну помоћ од 150 КМ, а док плати струју и воду, те Божидару мјесечну карту скоро ништа јој не остане - каже Савановић додавши да Гајићи упркос недаћама никада не скидају осмијех с лица и не губе вјеру и наду у боље сутра.

Д. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана