Упркос временским непогодама Младен Лазић не одустаје од производње поврћа

Љиљана Алексић
Упркос временским непогодама Младен Лазић не одустаје од производње поврћа

Бијељина - Поплаве, олујни вјетрови и остале временске непогоде често су незвани “гости” на имању семберског пољопривредника Младена Лазића, али овог вриједног домаћина ништа не може поколебати да настави са производњом поврћа за које никад не мањка купаца.

Тек што је успио да санира дио штете настале усљед невремена које је љетос захватило Семберију, на имању Лазића у Голом Брду, код Бијељине, овог мјесеца олујни вјетар оштетио је дио пластеника.

- Штета од невремена почетком јула износила је око 500.000 марака, јер ми је уништено више од 30 пластеника. Успјели смо да поцијепане фолије поново поставимо преко цијеви и оспособимо их да се може улазити у пластенике до јесени. Међутим, невријеме које нас је погодило ових дана поново је узело данак и уништило и оно што је било санирано - прича Лазић који се узда у помоћ локалне заједнице и ресорног министарства, како би новонасталу штету успио санирати до Нове године.

Како каже, једина срећа у посљедњој несрећи је што је поврће остало неоштећено.

- Тренутно у пластеницима имам краставац, паприку, паприку рогу, парадајз. У септембру сабирамо плодове рада пред зиму, а од јануара креће нови циклус производње - каже Лазић који је са стотињак пластеника један од водећих  повртара у Српској и БиХ.

Пласманом робе је, каже, задовољан.

Дио производа продаје маркетима, а остатак на локалним пијацама. У овом периоду године почиње сезона прављења зимнице па се и потражња за поврћем повећава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана