Упозорење грађанима на опасност од пожара и апел на опрез

Срна
Упозорење грађанима на опасност од пожара и апел на опрез

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На подручју града Источно Сарајево у посљедњих неколико дана примијетно је знатно повећање броја пожара, а само данас регистровано их је пет на територији Сокоца.

"Правовременим интервенцијама Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице /ТВСЈ/ Града, уз надљудске напоре, сви пожари су локализовани и неутралисани, без људских жртава и повријеђених, као и без веће материјалне штете", саопштено је вечерас из Градске управе.

Велике површине, како се наводи, претежно руралних дијелова градских општина, под непокошеном сувом травом, представљају неприступачан терен, који захтијева максималну ангажованост свог расположивог људства и материјално–техничких средстава ТВСЈ града Источно Сарајево приликом интервенисања.

С обзиром на то да су људски фактор и немар најчешћи узрок пожара, из ТВСЈ апелују да грађани буду пажљиви приликом уређења имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима, те да ватру не остављају без надзора.

"Напомињемо да се налазимо у веома ризичном периоду године, кад је ријеч о заштити од пожара, те овим путем настојимо да представимо озбиљност ситуације, али и апелујемо на свијест становништа, како се не бисмо довели у ситуацију да имамо пожаре катастрофалних размјера као Грчка, Турска или Македонија...", истиче се у саопштењу.

Поручено је да ће сви будући случајеви намјерног изазивања пожара бити пријављени МУП-у Републике Српске на даље поступање, уз напомену да су, према Закону о заштити од пожара, за овакве случајеве предвиђене високе новчане казне.

У саопштењу се истиче да су припадници ТВСЈ Источно Сарајево на услузи грађанима 24 часа дневно, а број телефона 123 отворен је за све информације, питања и дојаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана