Уплаћена средства за изградњу куће Рајка Ковачевића у Петрову

Срна
Foto: Срна

ПЕТРОВО- Грађевинском предузећу "Пејић градња" из Петрова данас је уплаћено 13.000 КМ колико је до сада прикупљено у хуманитарној акцији за изградњу куће Рајку Ковачевићу из Кртове, која је изгорјела у пожару прошле године.

Слободан Пејић, власник овог предузећа које гради нови стамбени објекат, рекао је да се данас излива плоча и да се процјењује да ће кућа бити под кровом у наредних 15 дана.

"Изградњу куће започели смо крајем децембра и планирамо објекат ставити под кров до 15. фебруара. Након тога слиједи уградња столарије, унутрашњи радови и прикључак на водоводну и електромрежу", навео је Пејић.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић изразио је наду да ће у наредних мјесец до два бити прикупљена и недостајућа средства за завршетак градње и опремање објекта, како би Рајко што прије могао уселити у свој дом.

Из Општинске управе речено је Срни да је до сада око 8.500 КМ прикупљено у хуманитарној акцији која је спроведена у пет од седам мјесних заједница ове општине, у организацији Општинске управе Петрово и Савјета мјесних заједница.

Одлуком Скупштине општине Петрово одобрена је и помоћ из буџета од 3.000 КМ, која је данас уплаћена, а прикупљена су и средства од око 870 евра, у акцији коју је у Суботици реализовао Обрад Радић.

У помоћ су прискочили и многи добри људи, међу којима Есад Турсуновић из Стјепан Поља који је донирао комплетан блок за градњу куће и те Биљана Ђукановић која је донирала цријеп.

Ковачевић, који је 13. новембра прошле године задобио повреде приликом пожара и рушења зидова куће, захвалио је на помоћи људима добре воље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана