УО Дома здравља Бијељина упутио приједлог за смјену: Судбина директора у рукама одборника

А. Ј. Р.
УО Дома здравља Бијељина упутио приједлог за смјену: Судбина директора у рукама одборника

БИЈЕЉИНА - Одборници Скупштине града Бијељина највјероватније ће већ на идућом засједању разматрати разрјешење Душка Миловановића са функције директора тамошњег Дома здравља јер је јуче у Градску управу стигла иницијатива за његову смјену.

Како “Глас Српске” сазнаје, Управни одбор (УО) Дома здравља Бијељина, који је у уторак донио одлуку о разрјешењу Миловановића са функције због пропуста који су довели до ширења вируса корона међу медицинарима, упутио је јуче приједлог за смјену градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу.

- Градоначелник у оквиру својих надлежности сада треба да предложи Скупштини града разрјешење Миловановића прије истека мандата. Скупштина би требало да засједа у наредних десетак дана и то питање ће највјероватније бити на дневном реду - рекао је извор “Гласа Српске”.

Пропусти у раду на функцији вршиоца дужности директора бијељинске болнице “Свети врачеви” коштали су и Милицу Ловрић коју је Влада РС смијенила у понедјељак, а на њено мјесто именовала Златка Максимовића.

Ловрићева је истакла да смјена нема везе са њеним досадашњим радом, тврдећи да је “зарад политичке игре и намиривања ресорно министарство креирало извјештај како би имало алиби за њену смјену”.

С друге стране, из Министарства здравља и социјалне заштите РС јуче су истакли да је у доба пандемије и свакодневне борбе на сузбијању ширења вируса крајње непримјерено и опасно обмањивање јавности. 

- Поводом дезинформација у јавности о наводном “фризирању” званичног извјештаја Комисије за надзор и спровођење организационих, техничких, дијагностичких, терапеутских, хигијенских и других мјера за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција, у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом због појаве и ширења вируса у болници “Свети врачеви”, оштро одбацујемо те инсинуације и упозоравамо јавност да је ријеч о злонамјерним тврдњама - наводи се у саопштењу Министарства здравља. Подсјећају да су поменуту комисију формирали управо с циљем утврђивања тачних околности под којима је дошло до заражавања здравствених радника у бијељинској болници и досљедног спровођења мјера ради спречавања и сузбијања ширења вируса и заштите здравља становништва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана