Универзитет Источно Сарајево:Расписан конкурс за упис студената у другом уписном року

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) расписао је конкурс за упис студената у прву годину првог циклуса студија у академској 2021-2022. години у другом уписном року.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 30. августа, а завршава 3. септембра, саопштено је из УИС-а.

Полагање пријемног испита је 6. септембра у 9.00 часова.

На Музичкој академији и Академији ликовних умјетности полагање пријемног испита ће се обавити 6. и 7. септембра у 9.00 часова, док ће полагање пријемног испита на студијском програму Медицина на енглеском језику бити одржано 20. септембра у 9.00 часова.

Објављивање резултата конкурса је до 8. септембра до 14.00 часова, а на студијском програму Медицина на енглеском језику до 21. септембра до 14.00 часова.Упис примљених кандидата почиње 13. септембра и траје до 19. септембра, а на студијском програму Медицина на енглеском језику до 24. септембра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

Кандидати који конкуришу за упис полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

Детаљније информације о условима уписа у прву годину првог циклуса студија у академској 2021-2022. години у другом уписном року могу се погледати на веб страници Универзитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана