Уништене клупе и једино дјечије игралиште у Требињу

Срна
Уништене клупе и једино дјечије игралиште у Требињу

Требиње - У Градском парку у центру Требиња поново су демолиране клупе и други реквизити на дјечијем игралишту које је једино у граду.

Разбацане клупе, поклопци од канти за смеће, те поломљене дрвене справе и кућица гдје су се дјеца играла, честа је слика из Градског парка.


У надлежним градским одјељењима истичу да не могу да стигну да ураде поправке, колико често вандали оштећују ствари, па, као једино рјешење сматрају ангажовање ноћног чувара или постављање видео надзора.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Јања Ћапин каже да су ове клупе половином јануара поправљење, те да су сада поново дали налог да се поправе.

"Да би смањили трошкове, на поправци смо ангажовали домара из Опште управе, али ово није рјешење, јер уколико се поправе, оне се униште", рекла је Ћапинова и додала да је у плану израда идејног пројекта по коме би се, између осталог, боље уредио Градски парк.

Начелник за инспекцијске и послове комуналне полиције Бојан Чворо истиче да је упознат са овом случајем и да је надлежност Комуналне полиције да у оквиру редовних контрола и по захтјевима грађана врши контролу свих јавних површина и објеката који су на њима постављени.

Он каже да лице које оштећује предмете у парку никада није затечено нити је откривен починилац, напомињући да се све то дешава у каснијим вечерњим или раним јутарњим часовима када је у парку лоша освјетљеност.

У Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње Срни је потврђено да полиција свакодневно обилази све паркове у граду.

"ЦЈБ ће у наредном периоду да планира састанак са представницима градских институција како би се нашло заједничко рјешење овога проблема и како би се открили и документовали починиоци", кажу у Центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана