Ултразвучни апарати за три дома здравља

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Мркоњић Граду испоручио ултразвучне апарате за домове здравља у овој и општинама Рибник и Оштра Лука.

Шеранић је рекао новинарима да је цијена једног ултразвучног апарата нешто више од 47.000 КМ, тако да је укупна донација нешто мања од 150.000 КМ.

"Мркоњић Града има потребу за једним оваквим ултразвучним апаратом због доласка низа специјалиста и субспецијалиста којима треба најбоља могућа опрема како би могли да пруже квалитетију и ефикасну здравствену заштиту", истакао је Шеранић.

Шеранић је објаснио да је ово наставак активности које имају по цијелој Републици, у смислу донације опреме које је Министарство здравља и социјалне заштите уз подршку Владе набавило кроз "Хитни пројекат ковид 19".

"То су кредитна средства која Влада користи за ове намјене, а гледали смо да набавимо оно што може дугорочно да се користи и од којих ће здравствене установе имати још већи бенефит и корист", нагласио је министар.

Шеранић је рекао да Дом здравља у Мркоњић Граду од почетка ове године функционише на трезору и да дуги низ година добро и квалитетно ради на задовољство свих грађана.

Данашња посјета мркоњићком Дому здравља биља је прилика да министар разговара са директором ове установе Радивојем Ераком и начелником општине Драганом Вођевићем и о новом Закону о здравственој заштити и о одређеним моделима који нови закон предвиђа.

Вођевић је захвалио министру и Влади који су показали разумијевање за потребе становништва које живи у мањим локалним заједницама.

"Ова донација ће много значити свим нашим пацијентима јер сви специјалисти и субспецијалисти који долазе из Клиничког центра из Бањалуке ће имати адекватну опрему да на свјетском нивоу лијече паијенте", рекао је Вођевић.

Директор мркоњићког Дома здравља Ерак је такође захвалио за ову скупу и квалитетну донацију која ће им, како је рекао, добро доћи.

"Ми имамо добар ултразвучни апарат, али је дотрајао, тако да је ово оргомна помоћ која иде у корист дијагностике и прегледа пацијената и да се све то подигне на виши ниво", истакао је Ерак.

Директор Дома здравља у Оштрој Луци Милена Трнинић истиче да њихова установа до сада није имала апарат ове врсте и овог квалитета.

"Нови ултразвучни апарат је од огромног значаја за становништво наше општине и шире регије, сад ћемо имати могућност да пружимо потпунују и квалитетнију здравствену заштиту", каже Трнинићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана