Уложен 20,1 милион КМ на подручју Козарске Дубице

Срна
Foto: Aрхива

БИЈЕЉИНА - У Козарској Дубици је од 2014. године уложен 20,1 милион КМ за изградњу и реконструкцију водопривредних објеката, чиме је значајно подигнут ниво сигурности система заштите од поплава на подручју те општине, саопштили су данас из Јавне установе "Воде Српске".

Уложено је, како су навели, укупно 20.146.683 КМ.

Најзначајнији послови који су завршени на подручју Козарске Дубице су заштита обала ријеке Саве и надвишење савског насипа, реконструкција насипа и обалоутврда на ријеци Уни, реконструкција пумпних станица, радови на регулацији ријеке Кнежице, уређење канала и други радови, објављено је на сајту "Вода Српске".

Влада Републике Српске обезбиједила је различите изворе финансирања за инвестиције у сектору водопривреде у Козарској Дубици, те је из Фонда солидарности Српске издвојено 1.980.302 КМ за санацију и изградњу водопривредних објеката на овом подручју.

"У оквиру пројекта `Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској`, који је Влада финансирала кредитним средствима Европске инвестиционе банке на подручју општине Козарска Дубица инвестирано је 16.972.470 КМ", наведено је у саопштењу.

Из "Вода Српске" напоменули су да су неке мјере у сектору водопривреде на подручју Козарске Дубице финансиране из кредитних средстава Свјетске банке, у износу од 669.303 КМ, а дио је финансиран директно из буџетских средстава "Вода" у износу од 524.606 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана