УИО: Царинска испостава Бијељина од понедјељка на новој локацији

Срна
УИО: Царинска испостава Бијељина од понедјељка на новој локацији

БАЊАЛУКА - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ у недјељу, 10. маја, преселиће царинску испоставу Бијељина на нову локацију, изјавио је Срни начелник Одјељења УИО за комуникације и међународну сарадњу Ратко Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да ће се од почетка наредне седмице поступци царињења вршити на новој локацији бијељинске царинске испоставе.

"На захтјев шпедитера и превозника, Управа је припремила одређену поједностављену процедуру, што значи да неће бити транзитне пријаве за камионе који буду улазили на граничном прелазу Рача и као крајње одредиште, у смислу царињења, буду имали царинску испоставу Бијељина", рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да УИО подржава иницијативу превозника да, између осталог, буде укинута наплата царинског терминала на граничним прелазима, али да такву одлуку треба да донесу надлежна тијела.

"Међутим, ријеч је о пропису који је у надлежности Управног одбора УИО и Савјета министара. УИО је искључиво надлежна за спровођење законских и подзаконских аката из области индиректних пореза, па тако и прописа који регулише наплату царинског терминала", указао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана