Угљевик: Отворен Шести међународни фестивал фолклора

Срна
Угљевик: Отворен Шести међународни фестивал фолклора

Угљевик - У Угљевику је вечерас отворен Шести међународни фестивал фолклора на којем ће домаћини из Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Рудар" угостити ансамбле из Шпаније, Грчке, Италије, Србије и Републике Српске.Предсједник КУД-а "Рудар" Милан Лазић рекао је да је поносан што угљевички фолклорни ансамбл представља Српску и свој родни град Европи и што истовремено доводи Европу на ове просторе.


"Нашим гостима ћемо представити српску традицију и вриједности завичаја, а од њих ћемо научити традицију и обичаје њиховог краја", истакао је Лазић.

Фестивал у Угљевику одржава се у сарадњи са Фолклорним друштвима "Шумадија" из Влашке и "Абрашевић" из Шапца.

Публика је прве вечери уживала у играма фолклорних ансамбала "Костолац", "Ново насеље Јања" из Бијељине, "Просвјета" из Брчког, "Коло" из бијељинског насеља Суво Поље, "Просвјета" из Лопара и "Рудар" из Угљевика.

Наредно фестивалско вече биће у знаку игара пријатељства, а публици ће се представити фолклорни ансамбли из Шпаније, Грчке, Италије.

Шести међународни фестивал фолклора у Угљевику биће завршен 23. јула, дефилеом учесника кроз град и одржавањем Гала концерта на којем ће наступити сви извођачи.

Генерални покровитељ ове међународне смотре фолклора је општина Угљевик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана