Угљевик: Осмомартовски пријем за мајке погинулих бораца

Srna
Угљевик: Осмомартовски пријем за мајке погинулих бораца

УГЉЕВИК - Начелник општине Угљевик Василије Перић примио је данас 53 мајке погинулих бораца Војске Републике Српске из ове локалне заједнице, којима је уручено по 50 КМ које су обезбиједили локална управа и Општинска борачка организација.

Перић је након пријема истакао да је важно исказати поштовање и уважавање према свим женама, али прије свега према мајкама које су, сигурно, претрпјеле највећи губитак у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Од тога колико уважавамо породице погинулих бораца, а посебно мајке бораца погинулих за слободу српског народа, зависи и каква смо заједница и друштво. Управо због тога данас смо додијелили скроман материјални издатак и указали поштовање нашим херионама", поручио је Перић.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић подсјетио је да се сваке године, поводом Међународног дана жена - 8. марта, додјељује новчани износ мајкама погинулих бораца.

"Наша намјера је да им покажемо да нису заборављене. Ово је симболична помоћ и знак да никада нећемо заборавити њихове најмилије који су животе дали за Републику Српску", рекао је Маринковић.

Радојка Мекић, мајка три погинула борца Војске Републике Срспке, и Нада Јанковић, мајка два погинула борца Војске Републике Српске, сагласне су да их општина Угљевик и Општинска борачка никада нису заборавиле.

"Много нам значи што нас нису заборавили и што нас се увијек сјете", рекла је Јанковићева и захвалила за подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана