Угинула риба плута Укрином

А. Ј. Р.
Угинула риба плута Укрином

Дервента - У ријеци Укрини на подручју општине Дервента већ три дана плута или се задржава уз обалу већа количина угинуле рибе, а узрок помора још је непознат.

Угинула риба примијећена је у рејону Кемин врбак према Босанским Лужанима, а комунални полицајац из Дервенте Маринко Репија рекао је да су у сриједу одмах након дојаве Спортско-риболовног друштва "Укрина" изашли на терен и узели узорке воде, али резултати анализе још нису познати. 

На терен је јуче стигао републички инспектор за воде из Бањалуке.

- Инспектор је обишао терен, али још не знамо тачан узрок угинућа. Тешко је испитати због чега је дошло до помора, јер се на том мјесту мијешају канализација и отпадне воде из неколико фирми у индустријској зони - рекао је Репија додавши да је купање у Укрини и даље дозвољено.

- Све се десило низводно од града, а сва општинска купалишта су узводно према Прњавору и Добоју, па није било потребе да се забрани купање - истакао је Репија. 

У Спортско-риболовном друштву "Укрина" кажу да је рибочуварска служба примијетила угинулу рибу у ријеци у уторак у послијеподневним часовима.

- На терену смо затекли грађане како кантама ваде мртву рибу из ријеке. Примијетили смо бијелу емулзију у Укрини из правца индустријске зоне, а међу угинулом рибом највише је мрене, шкобаља, клена, буцова, плотице и бјелице. Детаљна истрага је у току и очекујемо да добијемо службени извјештај - речено је у овом друштву.

Додали су да очекују да истрага да одговор ко је починилац, те да он буде прописно кажњен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана