Удружење жена Србац: Домаћи специјалитети и ручни радови маме грађане

Д. Ј.
Удружење жена Србац: Домаћи специјалитети и ручни радови маме грађане

СРБАЦ - Сокови, колачи, пекмези, чајеви, мелеми и остали производи из домаће кухиње, уз уникатне одјевне предмете, украсне чаше и флаше, играчке за дјецу и слично, које су припремиле вриједне србачке домаћице, изложени су у центру града сваким радним даном од осам до 13 часова.

На њиховом продајном штанду грађани могу бесплатно испробати све домаће специјалитете, а примају и наруџбе за израду зимнице, ајвара и других производа. Предсједница Удружења жена Србац Весна Смиљанић каже да су богатом понудом домаћих производа и ручних радова жељеле суграђанима приближити свој рад који је за кратко вријеме постао препознатљив у општини.

- Урадиле смо доста тога од почетка године, када смо основале удружење. Објединиле смо своје радове, урадиле логотип и етикете који се налазе на свим нашим производима и тако заједнички наступамо на тржишту. Организовале смо акцију садње цвијећа у новом градском парку, а ушле смо и у пројекат производње љековитог и ароматичног биља у склопу програма УСАИД-а. Имамо своју огледну парцелу и садимо биље од којег ћемо правити чајеве - рекла је Смиљанићева.

До сада је у удружење учлањено више од 50 србачких жена које се баве израдом одјевних и украсних предмета и етно-сувенира, припремом јела, хеклањем, плетењем, везењем и слично, а овај број се стално повећава.

- Доста тога имамо у плану. Планирамо учешће на домаћим и међународним сајмовима, а жеља нам је да у Српцу организујемо фестивал на коме би србачка омладина презентовала своје таленте попут пјевања, плеса и слично, а ми бисмо том приликом представили наше производе - рекла је Смиљанићева.

 

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана