Удружење Требињаца из Београда донирало опрему за ковид одјељење

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Удружење Требињаца "Јован Дучић" из Београда донирало је маске, рукавице и вишекратне комбинезоне за потребе ковид одјељења требињске болнице, а вриједност опреме је 17.500 КМ.

Анестезиолог Петра Паовица из тима за лијечење обољелих од вируса корона захвалила је свима који су помогли овом одјељењу.

Она је навела да је број пацијената на одјељењу приближно исти већ дужи период, а тренутно је хоспитализовано 14 пацијената са средње тешком клиничком сликом.

Паовица је додала да је сва потребна опрема до сада била обезбијеђена на вријеме и изразила наду да ће тако бити и убудуће.

Градочелник Требиња Мирко Ћурић поручио је да се не смију заборавити ни ранија помоћ Удружења "Јован Дучић" из Београда требињској болници, када је стање било доста теже, не само у Требињу, него у цијелом свијету.

"Чланови овог удружења су нам увијек били на услузи. Посебну захвалност дугујемо томе што се људи из Требиња сјете свога града и Републике Српске", рекао је Ћурић.

Помоћ из Београда је наставак сарадње Удружења Требињаца у Београду и требињског Фонда солидарности.

Члан Управног одбора требињског Фонда солидарности Александар Копривица рекао је да су чланови овог удружења још једном несебично помогли требињску Болницу.

"Најзначајније је да нису заборавили свој крај и да су спремни да и даље помажу, ако буде потребе", истакао је Копривица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана