Удружење родитеља хендикепиране дјеце и омладине "Лептир" добило ново комби-возило

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- Ново комби-возило, које је Удружење родитеља хендикепиране дјеце и омладине "Лептир" Сребреница добило у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, значајно ће допринијети унапређењу рада са дјецом са посебним потребама и утицати на смањење трошкова, сматарају у овом удружењу.

"Дјеца са интелектуалним и физичким потешкоћама моћи ће много лакше да посјећују активности Удружења, да у њима редовније учествују, те да путују по потреби и сусрећу се са члановима сродних удружења и организација, друже се и такмиче", изјавила је Срни предсједник Удружења "Лептир" Жељка Катанић и захвалила за овај вриједни дар.

Чланови удружења, односно корисници, углавном су из сеоских средина до којих нема организованог превоза и возило ће користити за њихов превоз до сједишта удружења, гдје су укључени у програм рехабилитације и друге програме социјализације.

"Код 90 одсто наших чланова родитељи нису запослени и највећи број те дјеце живи у тешким условима или у сиромаштву. Родитељи нису у могућности да их свакодневно довозе у удружење да учествују у активностима, што негативно утиче на њихов развој, а добијањем овог возила у прилици смо да организујемо превоз и да највећи број наших чланова укључимо у редовне активности и рехабилитацију", наглашава Катанићева.

Према њеним ријечима, возило ће користити и за превоз родитеља на едукације, као и стручних сарадника на теренске посјете корисницима који због природе болести нису у могућности да присуствују активностима у просторијама удружења.

Биће кориштено и за превоз дјеце на љекерске прегледе и за друге потребе.

Из Удружења "Лептир" захвалили су предсједнику Српске Жељки Цвијеновић, Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима и свима који су даровањем новца у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима" омогућили куповину 13 возила за потребе дјеце и младих са интелектуалним тешкоћама у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана