Удружење грађана Град: Култура и екологија карта за љепшу Бањалуку

М. Л.
Удружење грађана Град: Култура и екологија карта за љепшу Бањалуку

Бањалука - Унапређење квалитета живота у Бањалуци, првенствено у областима културе и екологије и реализација пројеката кроз међународну сарадњу, биле су неке од тачака прве сједнице Управног одбора Удружења грађана "Град".

На сједници одржаној у четвртак увече, новоименовани чланови УО Удружења најавили су за наредни период иницијативе и приједлоге за побољшање одређених сегмената у граду.

- Један од приједлога је да делегирамо појединце, чланове нашег удружења, који су веома успјешни у свом послу, да буду чланови управних одбора градских институција и установа и на тај начин допринесу њиховом раду - рекао је предсједник Управног одбора "Града" Душан Поповић.

Он је додао да Удружење планира у идућем периоду да организује уређење обала Врбаса заједно са ученицима средњих школа, а једна од иницијатива коју ће упутити на адресу Градске управе биће и уређење споменика на Бањ брду.

Поповић је истакао да ово удружење има око 100 чланова, а њихова врата су, како каже, широм отворена за све којима је Бањалука у срцу. Новоизабрано руководство "Града" разматрало је и набавке опреме која ће олакшати функционисање овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана