Удружење “Четири плус”: Прикупљени уџбеници биће прослијеђени вишечланим породицама у Српској

СРНА
Удружење “Четири плус”: Прикупљени уџбеници биће прослијеђени вишечланим породицама у Српској

БАЊАЛУКА - Удружење породица са четворо и више дјеце “Четири плус” из Бањалуке располаже са око 100 комплета уџбеника за основце које ће прослиједити заинтересованим удружењима вишечланих породица у Српској, рекао је Срни предсједник овог удружења Јован Радовановић.

“Ми смо до сада сваке године прикупљали уџбенике и размјењивали их, те на тај начин обезбјеђивали нашим члановима, а ове године, пошто је Град обезбиједио бесплатне уџбенике за све бањалучке основце, прикупљене уџбенике и уџбенике које ће у међувремену донијети наши чланови прослиједили бисмо удружењима широм Републике Српске”, појаснио је Радовановић.

Он је рекао да је већ договорено са удружењима вишечланих породица у Челинцу и Лакташима да преузму уџбенике.

“Већ располажемо са око 100 комплета уџбеника од прошле школске године које су дјеца донијела у просторије удружења чим су завршила наставу”, каже Радовановић.

Он је позвао родитеље да старе књиге не бацају, већ да их донесу у бањалучко Удружење “Четири плус” како би их могли прослиједити удружењима вишечланих породица у Републици Српској.

Радовановић је позвао и сва заинтересована удружења у Српској да се јаве бањалучком Удружењу, те додао да се већ јавило Удружење самохраних мајки из Приједора за које је припремљен један број комплета уџбеника.

Он каже да је набавка уџбеника велики трошак, посебно за вишечлане породице.

“Значајно је да остану средства у породици, посебно знајући колико коштају уџбеници, плус школски прибор”, каже Радовановић.

Он је рекао да у Бањалуци има више од 800 вишечланих породица и да се свакодневно јављају како би се учланиле у Удружење.

Републичко Удружење породица са четворо и више дјеце “Четири плус” окупља четрдесетак удружења широм Српске.

Град Бањалука је ове године први пут обезбиједио бесплатне уџбенике за основце са подручја града, а овим програмом биће обухваћено око 11.500 ученика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана