Удружење " Анемона": Пакетић дјеци обољелој од астме

Срна
Удружење " Анемона": Пакетић дјеци обољелој од астме

ПРИЈЕДОР- Приједорско Удружење грађана обољелих од астме "Анемона" и ове године је уочи новогодишњих и божићних празника обрадовало најмлађе чланове пакетићима.

Предсједник Удружења Илинка Мацура рекла је да су чланови углавном дјеца незапослених родитеља и слабијег имовног стања, те им је пакетић који добију најчешће и једини.

Она је навела да било педесетак пакетића и да су ову прилику искористили да захвале свима који су помогли да акција буде успјешно завршена.

- Ту је Градска управа, градоначелник Далибор Павловић, новоизабрана независна одборница Слађана Радаковић, потом Душко Милетић, творница "Мира", те предузеће "Миле-текс", истакла је Мацура.

Подјели пакетића је присуствовао и градоначелник Приједора Далибор Павловић који је истакао да је помогао сам у складу са својим личним могућностима.

- Овим путем могу да кажем да ће у будућности град стајати иза жАнемонеж и свега онога што она ради, јер знамо колико су дјеца и њихово здравље битни. У том правцу ћемо дјеловати и стојим на располагању жАнемониж и свима онима којима је помоћ потребна - рекао је Павловић.

Удружење "Анемона" је једино такво удружење у БиХ које окупља око 700 чланова, међу којима је највише дјеце обољелих од астме до 17 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана