Учесници "Јагњијаде" новчане награде преусмјерили за храм у Новој Касаби

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ - Добитници награда на гастро-туристичкој манифестацији "Јагњијада" у Дервенти код Милића одрекли су се новчаних награда у корист црквене општине Милићи, која прикупља новац за изградњу храма Светог пророка Илије у Новој Касаби.

Овој манифестацији присуствовао је и премијер Републике Српске Радован Вишковић, којем је уручена плакета за несебичан допринос и помоћ организацији догађаја.

Плакете су добили и предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић и општина Милићи.

Прво мјесто за најбоље печено јагње освојила је екипа из Ваљева, друго из Нове Пазове, а треће мјесто припало је екипи Подземне експлоатације бокситове јаме "Подбраћан".

Предсједник Мјесне заједнице Дервента Милош Дрмоњић изјавио је Срни да се нада да ће наредне године "Јагњијада" бити још масовнија, те захвалио свима који су помогли њено одржавање.

"Јагњијада" у насељу Дервента код Милића окупила је око 2.000 посјетилаца из Републике Српске, Србије и дијаспоре, међу којима су били и такмичари из 65 екипа.

Организатор је била Мјесна заједница Дервента, а покровитељ општина Милићи.

У оквиру манифестације "Јулско-августовски дани културе и спорта", која је почела 18. јула, одржана су бројна спортска такмичења, те котлићијада, вече бесједе, изложба ликовних и вајарских радова, наступ културно-умјетничких друштава и као завршница "Јагњијада".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана