Ученика генерације Боксит наградио са 2.000 КМ

Срна
Ученика генерације Боксит наградио са 2.000 КМ

Милићи - Милани Тодоровић, ученику генерације у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима, данас је додијељена диплома "Вук Караџић", новчана награда компаније "Боксит" од 2.000 КМ, те новчана награда и рјешење о стипендирању даљег школовања које је обезбиједила Општина Милићи.

Гимназијалка Милана Тодоровић изабрана је за ученика 18. генерације Средњошколског центра у Милићима због одличног учења и владања, те резултата постигнутих на регионалним и републичким такмичењима, а школовање ће наставити на студијама електротехнике.


"Хвала школи, општини и компанији жБокситж за велику подршку, коју су нам увијек пружали", рекла је Милана на свечаности додјеле признања и награда најуспјешнијим ученицима овог центра.

Компанија "Боксит", осим Милане, наградила је још шест матураната одликаша са по 1.000 КМ, уз поруку да ће и даље подржавати успјешне ученике.

Извршни директор у "Бокситу" Гордана Зарић рекла је новинарима да ће компанија одличним ученицима обезбиједити и стипендије од 150 КМ за прву годину студија.

"Стипендије ћемо дати за државне факултете, а предност ће имати студенти машинства, архитектуре, грађевинарства и информационих технологија", рекла је Зарићева.

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић истакао је да ова локална заједница, уз подршку коју пружа најбољим средњошколцима, различитим мјерама подстиче будуће студенте да се при упису студија опредјељују за струке које су тражене на тржишту рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана