Ученици стичу знање у Бималу

Ж. К.
Ученици стичу знање у Бималу

Брчко - Фабрика јестивог уља "Бимал" из Брчког, као друштвено одговорна компанија, придружила се пројекту "Волонтирај-кредитирај", који организује Удружење "Инфохаус" из Сарајева.

Пет ученика средње Пољопривредне школе из Брчког смјера прехрамбени техничар провело је један радни дан, симболично назван "социјални дан", у обиласку Агроиндустријског комплекса "Студен холдинга" и погона "Бимала", гдје су се упознали са радом јединог произвођача јестивог уља у БиХ. Акција "Волонтирај-кредитирај" одржава се девету годину заредом, а право учешћа имају све средње школе из БиХ. Ове године само за подручје Брчко дистрикта обезбијеђено је 70 радних мјеста за ученике Пољопривредне и Медицинске школе, Гимназије и Средње техничке школе.

- Компанија "Бимал" учешћем у овом пројекту настоји да учврсти подршку локалној заједници у којој послује, а онда и цијелој земљи. Схватајући да је професионална оријентација у узрасту ученика средње школе изузетно важна за њихову пословну будућност, ми смо данас отворили врата наше фабрике овим младим особама - рекла је директор корпоративних комуникација "Бимала" Наташа Пуцар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана