Ученица Анђела Ристовић из Рудог стиховима открила свијет маште

Р. Та.
Ученица Анђела Ристовић из Рудог стиховима открила свијет маште

Рудо - Анђела Ристовић (16), ученица Гимназије у Рудом, љубав према поезији открила је још у шестој години, а сада се може похвалити првом збирком пјесама под називом "Тренутак сна".

Ова млада пјесникиња у пјесмама открива свијет у коме живи и у коме машта и сањари. Каже да пише од малих ногу кад у потпуности није била ни свјесна шта значи ријеч поезија. Додаје да је до сада написала стотинак пјесама и да ће се оне наћи у некој од сљедећих збирки. Побјеђивала је на многим књижевном конкурсима, а своје умотворине је објављивала и у часописима. Директор народне библиотеке у Рудом Предраг Остојић каже да је изненађујуће да овако млада особа тако пише и размишља, а према оцјенама критичара пјесме су прерасле њене године.

- Овдје је ријеч о једном неоспорном пјесничком таленту што је и резултирало штампањем прве  књиге - рекао је пјесник Драган Папоњак.

Професор Бојан Бјелић је написао у рецензији да је "здрава поезија Анђеле Ристовић".

- Здрава је јер је јасна, искрена и једноставна јер она није само словослагање и пластично тражење одговарајуће риме  и метра и, јер није савршена - оцијенио је Бјелић.

Судећи према првој збирци пјесама пред младом Руђанком је свијетла пјесничка будућност.

Строфа из Анђелине пјесме

Песма

И кад ме некад  обузму мисли

Тога често и нисам свесна

Да имам само један живот

И да је он само моја песма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана