У Зворнику потписан коалициони споразум, подршка кандидату СНСД-а за градоначелника

Срна
У Зворнику потписан коалициони споразум, подршка кандидату СНСД-а за градоначелника

ЗВОРНИК - Предсједници зворничких градских одбора СНСД-а Зоран Стевановић и Демоса Споменка Стевановић потписали су данас коалициони споразум за предстојеће локалне изборе којим је дата подршка кандидату СНСД-а за градоначелника Зворника.

Стевановић је истакао да је Демос најбитнији коалициони партнер СНСД-у у Зворнику са којим постоји дугогодишња сарадња.

“Иако се промијенио назив партије, остали су исти људи, а ми сарађујемо, прије свега, са људима”, рекао је Стевановић новинарима и додао да ће, након локалних избора, ове двије странке заједно формирати владајућу коалицију.

Истичући да су свих претходних година ове двије партије радиле у интересу грађана, Стевановић је рекао да су им исти циљеви, исти програми и жеља да тако буде и убудуће.

“У овом мјесецу потписаћемо сличан споразум и са Градским одбором Социјалистичке партије Зворник. Добро су дошле и друге политичке странке, а све с циљем да се настави радити у интересу грађана и економског развоја града”, рекао је Стевановић.

Стевановићева је истакла да је данашњи споразум логичан слијед и резултат дугогодишње сарадње двије странке на локалном нивоу.

Она је напоменула да је Демос основан крајем 2018. године, али да је огроман дио чланства у Зворнику из ДНС-а прешао у Демос, укључујући шест одборника и функционере, што даје пуно право да се говори о дугогодишњој сарадњи.

“Што се тиче рада локалне самоуправе у претходном периоду морам рећи да је био велики низ добрих пројеката у областима привреде, образовања, културе, инфраструктуре, како у граду, тако и у селима, с циљем стварања бољих услова за живот наших грађана”, рекла је Стевановићева.

Према њеним ријечима, централна личност, креатор и иницијатор свих тих добрих пројеката и активности је градоначелник Зворника Зоран Стевановић, али су и коалициони партнери дали допринос сразмјерно учешћу у власти.

Стевановићева је изразила очекивање да ће кандидат СНСД-а за градоначелника и на предстојећим локалним изборима буде Зоран Стевановић.

Она је навела да ће и Демос и СНСД наступити са самосталним одборничким листама на предстојећим локалним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана