У Требињу почело обиљежавање 30 година од оснивања ВРС

СРНА
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је данас почело обиљежавање 30 година од оснивања Војске Републике Српске /ВРС/ и 17 година постојања Трећег пјешадијског Република Српска пука који баштини традицију ВРС.

У Саборном храму Преображења Господњег у Требињу служен је парастос погинулим борцима, а на централни споменик Браниоцима Требиња цвијеће су положиле делегације Градске управе Требиње и Трећег пјешадијског Република Српска пука.

У оквиру данашњег обиљежавања 30 година од оснивања Војске Републике Српске изложене су и ратне заставе јединица ВРС.

Некадашњи припадник ВРС и командант батаљона Требињске бригаде Ђоко Тарана рекао је новинарима да данашњи дан треба да подсјећа свакога, а нарочито младе генерације како је настала и бранила се Република Српска.

"Поносни су сви грађани Републике Српске што живе у Српској, која гарантује слободу српском народу и свако подсјећање нас враћа на дане када се то стварало, када су људи давали живот и дијелове тијела да би одбранили ово што данас имамо и наравно да то морамо поштовати и чувати", нагласио је Тарана.


Замјеник команданта Трећег пјешадијског Република Српска пука Дарко Бијелић рекао је новинарима да ће се 12. маја у касарни "Козара" у Бањалуци одржати централна прослава поводом 30 година од оснивања ВРС, те да ће се у ту част одржати низ манифестација широм Српске.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић честитао је некадашњим припадницима ВРС 30 година од оснивања, те додао да се оваквим обиљежавањима исказује захвалност за слободу и одбрану Републике Српске, те да се шаље порука будућим генерацијама да се то не заборави.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана