У Требињу обиљежено 30 година МУП-а и Дан полиције Српске

СРНА
Foto: Танјуг

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је служењем парастоса и полагањем цвијећа на споменик погинулим припадницима полиције обиљежено 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Дан полиције Српске.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је новинарима да је приоритет очување уставног поретка и безбједности Републике Српске.

"Поручујем свим грађанима на подручју источне Херцеговине да су полицијски службеници спремни да у пуном капацитету заштите њихову личну и имовинску безбједност", истакао је Лакета.

Он је напоменуо да је Полицијска управа организовала низ манифестација у оквиру обиљежавања 30 година МУП-а Српске, међу којима су "Дани отворених врата" и акција добровољног давања крви.

Лакета је безбједносну ситуацију на подручју Полицијске управе Требиње оцијенио задовољавајућом.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић честитао је Дан полиције, те истакао да је безбједносна ситуација у Требињу оцијењена позитивном, напомињући да увијек има простора за напредак.

"Видео-надзор у граду функционише и допринио је много да се расвијетле нека кривична дјела. У наредном периоду циљ је да се прошири контролисање јавних површина", рекао је Ћурић.

Цвијеће на спомен-обиљежје погинулим припадницима полиције положиле су, између осталих, делегације Полицијске управе Требиње и Градске управе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана