У традиционалној акцији прикупљено око 1.000 пакетића

Срна
У традиционалној акцији прикупљено око 1.000 пакетића

БИЈЕЉИНА - Студенти четири факултета Универзитета Источно Сарајево у Бијељини прикупили су на подручју града око хиљаду пакетића за социјално-угрожену дјецу у десетој новогодишњој акцији “А зашто ја немам пакетић”.

У оквиру ове акције данас је подијељено 300 пакетића, а остатак ће бити преусмјерен Педијатријском одјељењу бијељинске болнице, Колу српских сестара, дјеци са Косова и Метохије и другим хуманитарним удружењима.

Предсједник Савеза студената Кристина Копривица рекла је да су у акцији која је трајала од 21. до 24. децембра у маркетима по граду учествовали студенти Факултета пословне економије, Педагошког, Пољопривредног и Правног факултета заједно са ученицима средње Економске школе.

Копривица је истакла да су анимирали грађане да купе по један слаткиш и намијене га дјеци из социјално-угрожених породице, те оцијенила да је ова акција до сада била најуспјешнија.

Она је напоменула да је прошле године прикупљено око 500 пакетића, а да је за десет година у овој акцији прикупљено 8.000 новогодишњих пакетића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана