У Толиси завршен 18. турнир у прстену

Срна
У Толиси завршен 18. турнир у прстену

МОДРИЧА - Екипа “Гарци” из Толисе код Модриче побједник је 18. турнира у сакривању и тражењу прстена под капом, игром којим су мушкарци у неким ранијим временима обогаћивали друштвени живот на селима током зимских ноћи.

На турниру је учествовало 16 екипа са подручја ове општине, а побједнички пехар и новчане награде најбољим екипама и појединцима уручио је предсједник мјесне заједнице Толиса Чедо Лазић, организатора турира.

Он је синоћ, на затварању седмодневне културне манифестације, нагласио да је циљ организатора да се сачува од заборава једна од старих друштвених игара мушкараца на сеоским прелима.

Друго мјесто освојила је екипа “Састало се старо друштво” из мјеста Крчевљани. Треће мјето припало је екипи “Ветерани даваоци крви” из Модриче, чији су чланови Славко Јефтић, Рајко Брадашевић и Мирко Ђурић даровали укупно 185 доза крви.

За најбољег играча проглашен је десетогодишњи Чедо Лазић, најмлађи члан побједничке екипе.

Свечаном затварању турнира присуствовали су представници општине Модрича и гости из Смедеревске Паланке у Србији.

Милан Тодоровић, пензионер из Водница код Смедеревске Паланке, рекао је да 11 година долази на турнир прстена у Толиси и друге манифестације у Модричи, у којој је дуго година био учитељ, а ове године довео је пријатеље музичаре да забаве домаћине.

Покровитељи турнира су локална управа и бројни модрички привредници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана