У току реализација једног од највећих пројеката у Рогатици: Вода стиже до 200 потрошача

С. М.
У току реализација једног од највећих пројеката у Рогатици: Вода стиже до 200 потрошача

РОГАТИЦА - У Рогатици је у току реализација једног од највећих послијератних инфраструктурних пројеката, а ријеч је о првој од двије фазе снабдијевања водом насеља Пљешевица, Ћемановићи и Доњи Сељани.

Завршетком ове инвестиције, тешке скоро милион марака, воду са мреже градског водовода Зиличина - Рогатица добиће 200 потрошача.

- Прва фаза реализације овог пројекта, чији је основни циљ рјешавање проблема водоснабдијевања потрошача из мјесних заједница Пљешевица и Сељани, почела је 20. јула, а извођач радова се обавезао да ће је окончати у року од 90 дана - рекао је начелник Одјељења за унапређење локалног развоја, привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи Рогатица Десимир Деспотовић.

Како је истакао, ова фаза радова, у којој је и ископ укупно 1.800 метара канала за полагање водоводних цијеви уз изградњу пумпне станице Вагањ и два резервоара у Пљешевици у вриједности од 360.000 марака, финансира се из средстава Европске уније у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње општина Колашин у Црној Гори и Рогатица.

При крају су административне и техничке припреме за почетак радова и на другој, завршној фази која подразумијева наставак изградње водоводне мреже до резервоара у Ћемановићима и дистрибутивне мреже са прикључцима од Пљешевице до Доњих Сељана укупне дужине 4,8 километара и инвестицију од 591.000 марака за коју се општина задужила код Европске инвестиционе банке. Тендер за изградњу ове фазе је окончан и извођач радова се обавезао да их обави у року од 120 дана, а то значи да би потрошачи воду могли добити до краја ове године, што ће бити велики догађај и разлог за славље, јер се на то чекало од 2014, када је урађен пројекат.                                                        

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана