Рогатица окупља најбоље ратаре и сточаре

С. М.
Рогатица окупља најбоље ратаре и сточаре

РОГАТИЦА - У Рогатици су увелико у току припреме за 57. регионалну пољопривредну изложбу и сајам стоке која ће бити одржана 16. и 17. септембра.

Првог дана, по традицији, у просторијама Општинске управе почеће оцјењивање скоруп-кајмака из властите производње домаћица из Рогатице, али и околних локалних заједница.

Истог дана у сали Скупштине општине еминентни пољопривредни и ветеринарски стручњаци из Српске и Србије одржаће серију актуелних предавања из области аграра.

Наредног дана, у недјељу, на изложбеном простору “Лужница” биће одржана изложба и оцјењивање говеда, оваца, коза и коња, кромпира и осталих пољопривредних производа.

- Из богатог фонда награда који је обезбиједила Општинска управа у Рогатици, као организатор и покровитељ, под геслом “Укуси природе на сајму” биће награђени и производи од млијека, воћа, поврћа, домаће кухиње, кућне радиности и рукотворине овог краја као и пчеларски производи - рекао је предсједник Организационог одбора изложбе и сајма, начелник општине Милорад Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана