У току прикупљање средстава за куповину куће деветочланој породици у Новом Граду

Срна
У току прикупљање средстава за куповину куће деветочланој породици у Новом Граду

НОВИ ГРАД - У Новом Граду је у току акција прикупљања средстава за куповину куће породици Дијане Вуковић и Мијодрага Сучевића и њихових седморо дјеце.

Породица три године живи у кући у Добрљину код Новог Града коју, према договору са власником, могу да откупе за 31.000 КМ, до септембра.

Иницијатор акције Душка Шиндрак рекла је новинарима да је до сада прикупљено око 19.000 КМ, те да је задовољна одзивом грађана, установа и предузећа.

“Надамо се да ће до Ђурђевдана бити прикупљена потребна средства”, навела је она, те додала да раније није познавала ову породицу, али да се за акцију одлучила чим је чула за њих.

Ову породицу данас је посјетио и начелник општине Мирослав Дрљача који је изразио наду да ће акција бити успјешно завршена, те да ће ова вишечлана породица рјешити стамбено питање.

“Грађани су показали велику солидарност и одбор који води ову акцију је прикупио значајна средства. Општина Нови Град помаже са 3.000 КМ”, рекао је он.

Тридесетседмогодишња Дијана је рекла да су раније становали на више локација.

“Човјек даје све од себе да пружи дјеци све што им треба. Хвала свима који су помогли”, рекла је Дијана, те навела да ће уз адаптацију кућа бити довољна за живот деветочлане породице, чије најстарије има 16, а најмлађе три године.

Према њеним ријечима, пуна кућа дјеце је посебан осјећај, посебно на Божић.

Она је навела да петоро дјеце иде у школу, добију бесплатне уџбенике, а они обезбиједе прибор.

Акција је покренута у јануару, а одбор је организовао и један хуманитарни концерт. За помоћ је отворен и жиро-рачун за уплату средстава 5673735900159724 код Атос банке Бањалука.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана