У току обнова православног Храма у Какњу

СРНА
Foto: СРНА

КАКАЊ - Парох какањски Драгиша Цвјетковић изјавио је Срни да су у току радови на обнови православне Цркве Светих апостола Петра и Павла у Какњу.

"До сада изведени радови обухватили су уклањање ламперије, постављање подне термоизолације, инсталацију подног гријања, изливање естрих подлоге и набавку топлотне пумпе система ваздух-вода, чиме је обезбијеђен економски најисплативији властити извор топлотне енергије за гријање храма", рекао је Цвјетковић.

Парох какањски прецизирао је да предстоје радови на постављању керамичких плочица, повезивање топлотне пумпе са системом подног гријања, те санација и кречење зидова након уклањања ламперије.

Према предрачуну, првобитно је планирано да вриједност радова прве фазе обнове износи 16.700 КМ

"Осим средстава из прошле године која су осигурали Министарство културе Зеничко-добојског кантона и општине Какањ у износу од 4.500 КМ, неопходна средства за финансирање радова обнове нашег храма у износу од око 13.000 КМ осигурана су за свега неколико дана донацијама комшија и пријатеља из Какња, прилозима парохијана из Какња, регије и дијаспоре", навео је Цвјетковић.

Парох какањски нагласио је да су велику подршку пројекту обнове храма у Какњу дали и извођачи који су по минималним цијенама извршили набавку материјала и радове.

Наредна фаза обнове је замјена столарије, што ће коштати 18.900 КМ, а очекује се и подршка општине.

"Надамо се и вјерујемо да, уз Божију помоћ и наше заједништво, богоугодно дјело које смо започели можемо успјешно и реализовати како бисмо у међусобној слози и братској љубави достојанствено прославили јубилеј - 100 година постојања нашег храма", истакао је Цвјетковић.

Он је срдачно захвалио свима који помажу обнову храма. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана