У Станарима потписани уговори са 50 студената

Срна
У Станарима потписани уговори са 50 студената

СТАНАРИ - Начелник општине Станари Душан Панић данас је потписао уговоре о стипендирању 50 студената, за шта је из буџета издвојено око 58.000 КМ.

Панић је рекао да просјечни појединачни износ на мјесечном ниову износи око 137 КМ, те да ће бити исплаћиван наредних девет мјесеци.

Он је у изјави новинарима објаснио да је ријеч о редовним студентима високошколских установа, те изразио задовољство што су у питању они који су одабрали техничке, технолошке и грађевинске факултете, као и мединцинску струку.

Панић је поручио да су врата локалне управе отворена студентима с циљем њиховог стручног усавршавања, те најавио да ће бити организована неформална дружења да би се комуникација и размјена идеја са студентима додатно унаприједила.

Он је подсјетио да је у протекле четири и по године из буџета Станара издвојено нешто мање од пола милиона КМ за стипендирање 319 студената.

Висине стипендија за студенте високошколских установа, које се финансирају из буџета Републике утврђују се према критеријумима, те тако стипендија за студенте друге и виших година студија, чији је просјек оцјена од 9,01 до 10,00 износи 200 КМ, а за просјек од 8,01 до 9,00 стипендија је 170 КМ, док је 140 КМ за просјек од 7,01 до 8,00.

За студенте који су први пут уписали прву годину студија стипендија је 140 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана