У Сребреници већ два мјесеца нема обољелих, мјере заштите продужене

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА - Штаб за заштиту и спасавање општине Сребреница продужио је до 30. августа мјере заштите од ширења вируса корона, које су усклађене са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Штаб је констатовао је да је епидемиолошка ситуација у овој општини задовољавајућа, да више од два мјесеца нема новообољелих грађана од ковида 19, али да су након дужег времена двије особе из ове локалне заједнице у изолацији јер су биле у контакту са зараженим лицима.

Имунизација становништва одвија се у складу са интересовањем, а Дом здравља је обезбиједио довољан број вакцина.

Стручни сарадник за хигијенско-епидемиолошке послове у овој установи Угљеша Стојановић рекао је Срни да је од почетка имунизације прву дозу вакцине примило 840 грађана, а ревакцинисано их је 626.

„У петак настављамо са вакцинисањем заинтересованих. Имамо на располагању вакцине фајзер, синофарм и спутњик ве“, навео је Стојановић.

Он истиче да до сада није било никаквих компликација или негативних индикација на примљену вакцину, додајући да динамика имунизације зависи од интересовања грађана и набавке вакцина.

Стојановић напомиње да је велики број становника ове пограничне општине искористио могућност бесплатног вакцинисања у Србији, али да још нису познати подаци о укупном броју вакцинисаних Сребреничана у Србији и другим земљама.

Од појаве вируса корона, у сребреничкој општини преминуло је 13 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана