У Сребреници уписано више првачића него лани

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- У двије постојеће основне школе у сребреничкој општини уписано је укупно 50 првачића, што је за 11 више него у прошлој.

У Прву основну школу Сребреница уписано је 45 првачића. Од тог броја двадесетосморо ће наставу похађати у централној школи у Сребреници, четрнаесторо у подручној школи у Поточарима, двоје ће кренути у подручно одјељење у селу Осмаче и једно у Жутици.

У подручним одјељењима ове школе у Сасама, Сућесци и Осату неће бити првачића, а подручно одјељење у Подравању затворено је прошле године због недостатка ученика.

Директор Школе Сњежана Јандрић рекла је Срни да је у централној школи прошле године отворено посебно одјељење за ученике са сметњама у развоју и оно наставља са радом.

У Основну школу "Коста Тодоровић" у Скеланима уписано је свега пет првачића, као и прошле школске године, потврђено је Срни у тој школи.

Све припреме за обављање наставе су завршене и сребреничке школе су спремне за почетак нове школске године, односно наставног процеса који у Републици Српској почиње у четвртак, 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана