У србачкој библиотеци 435 нових читалаца

Срна
У србачкој библиотеци 435 нових читалаца

СРБАЦ- У Народну библиотеку у Српцу учланило се 435 нових читалаца током традиционалне акције по цијени од једне КМ, која се организује поводом светосавских празника.

Директор србачке библиотеке Бранко Савановић рекао је Срни да је упркос пандемији вируса корона акција испунила жељени циљ.

Према његовим ријечима, од укупног броја учлањених читалаца, 259 се учланило по промотивној цијени од једне КМ, а 138 нових чланова су ученици најбољих одјељења са подручја општине који су на поклон добили годишње карте.

"Осим тога, сваке године поклањамо и годишње чланске карте за ратне војне инвалиде, породице погинулих бораца Војске Републике Српске, социјалне случајеве и донаторе, те је на тај начин учлањено 36 особа", рекао је он и додао да су се двије особе учланиле прије почетка светосавске акције.

Према цјеновнику који важи за 2022. годину, редовна годишња чланарина за одрасле износи 10 КМ, а за ученике, студенте, пензионере и колективна учлањења пет КМ.

Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења "Извор", породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана