У Слатини отворен први турнир у футсалу

Срна
У Слатини отворен први турнир у футсалу

ЛАКТАШИ - У Слатини код Лакташа вечерас је отворен 1. Петровдански футсал турнир хуманитарног карактера на којем учествују 32 екипе.

Средства која ће бити прикупљена на овом турниру биће намијењена као помоћ за даље лијечење Александру Милинковићу којем је повријеђена кичма и чија рехабилитација би требала бити уз кориштење матичних ћелија.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће бити настављено са улагањем у Слатину, која је бањски и рекреациони центар, изградњом нових трим стаза и осталих садржаја за рекреацију.

“Напорима општине и дијелом Републике изграђен је и спортски центар. Желимо да Слатину развијамо на далеко вишем нивоу јер има потенцијала”, нагласио је Додик.

Он је навео и да ће се радити реконструкција пута према Бањалуци, те најавио да ће већ идуће седмице почети послови на дијелу који припада општини Лакташи и да ће најкритичнији дио бити завршен до краја ове године.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић, који је отворио ову вишедневну манифестацију, изјавио је да је жеља да турнир постане традиционалан и препознатљив у регији, те нагласио да је наградни фонд 7.000 КМ.

“То је само почетак. Надамо се прерастању овог турнира у успјешну манифестацију препознатљиву у цијелој регији. Циљ нам је да и даље улажемо у Слатину. У наредном периоду ће бити овдје још инвестиционих пројеката”, каже Бојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана