У сједишту УН организован пријем за градоначелнике Источног Сарајева и Сарајева

Срна
У сједишту УН организован пријем за градоначелнике Источног Сарајева и Сарајева

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Подсекретар УН и специјални савјетник генералног секретара УН Адам Диенг честитао је градоначелницима Источног Сарајева Ненаду Вуковићу и Сарајева Абдулаху Скаки за успјех и позитивне ефекте Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕЈОФ), који је прије годину одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Диенг је синоћ организовао пријем за Вуковића и Скаку у сједишту УН у Њујорку и том приликом указао да су градоначелници Источног Сарајева и Сарајева реализовали значајан пројекат, а да УН промовишу тај догађај као позитиван примјер.

Он је нагласио да је евидентан допринос миру, сарадњи и дијалогу због чега је оправдано признање за дипломатску активност године коју су градоначелници Вуковић и Скака добили у Монаку у децембру прошле године, саопштено је из кабинета градоначелника Источног Сарајева.
- Честитам вам и на награди коју сте добили у Монаку за дипломатску активност године, која потврђује важност овог догађаја за мир и разумијевање у свијету. За овакве искораке потребни су одлучни и способни људи, који разумију потребу за толеранцијом - додао је Диенг.
Вуковић је захвалио за додијељено признање, истичући да му је пријемом у сједишту УН указано повјерење и велика част.

- Драго нам је што смо за организацију ЕЈОФ-а 2019 добили и ову врсту признања, те да УН овај пројекат промовишу у цијелом свијету, чиме се доприноси позитивној слици и о градовима Источно Сарајево и Сарајево - рекао је Вуковић.

Он је истакао да је посебно значајно то што се име града Источно Сарајево изговара у цијелом свијету и то у позитивном контексту, што потврђује оправданост организације овог великог спортског догађаја.
-Овакви пријеми и састанци изузетно су важни, узимајући у обзир да смо у претходном периоду изгубили одређене жмедијске утакмицеж, због чега нисмо били представљени у свијету на одговарајући начин. Сматрам да је дошло вријеме да то поправимо - нагласио је Вуковић.
Пријем за градоначелника Сарајева и Источног Сарајева у сједишту УН у Њујорку организован је на годишњицу отварања ЕЈОФ-а 2019.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана