У Шековићима одата пошта погинулим припадницима Другог одреда Специјалне полиције

Срна
У Шековићима одата пошта погинулим припадницима Другог одреда Специјалне полиције

ШЕКОВИЋИ - Ветерани Другог одреда Специјалне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске су достојанствено, поштујући епидемиолошке мјере, данас у Шековићима обиљежили 28 година од формирања ове ратне јединице.

Обиљежавање је почело служењем парастоса у Цркви Пресвете Богородице у Шековићима, а након тога посјетом Спомен-соби, гдје су учесници скупа положили цвијеће и прислужили свијеће у знак сјећања на погинуле.

Бивши припадник елитне јединице Специјалне бригаде полиције Јеленко Лукић изјавио је Срни да су данас помијешана осјећања среће и туге.

- Срећан сам што послије годину дана видим драге људе, али сам и тужан због погинулих сабораца. Ово је прилика да евоцирамо успомене са ратишта, на којима је било тешко и тужно, због рањених и погинулих бораца, али са друге стране било је и великих успјеха у борбама, што нас је одржало - прича Лукић.

Јединица је формирана 10. марта 1993. године у Шековићима, а у ратним дејствима шековићки специјалци борили су се и на сарајевском и крајишком ратишту, Подрињу, Озрену, те на другим мјестима гдје се бранила Република Српска.

У борбама за одбрану Републике Српске живот је дао 21 припадник одреда, а било је више од 130 рањених.

О голготи кроз коју су прошли припадници Другог одреда свједоче и документарни Филмови "Да се не заборави" и "Хероји ту поред нас", аутора Љубише Милутиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана