У Саборном храму у Сарајеву служена божићна литургија

Срна
У Саборном храму у Сарајеву служена божићна литургија

Сарајево - У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву јутрос је служена божићна литургија. Божићну литургију служио је ректор Богословије у Фочи архимандрит Лазар /Лазаревић/, уз саслужење свештенства Саборног храма.

Протојереј-ставрофор Владимир Ступар прочитао је Божићну посланицу Његове светости патријарха српског Иринеја у којој се позива на мир и јединство народа и цркава.


Патријарх Иринеј позвао је Србе у отаџбини и расијању да живе у братској љубави, те поручио да ће, док је Срба, бити и Косова и Метохије.

У посланици се истиче да Божић указује на светињу људског живота, позива на обожење, а не на уништење, на служење животу, не само биолошком, већ и вјечном, а не на робовање смрти.

"У ове благословене божићне дане молимо се Господу, цару мира, да угаси непријатељства међу народима, да спасе људе своје широм света и да буде милостив свима нама", наводи се у посланици.

Српска православна црква позвала је православне вјернике да сви заједно учествују у божићном празновању, да оставе свакодневне бриге, да принесу своје дарове Богомладенцу Христу - духовно злато, тамјан и смирну.

"А то значи нашу веру, наду и љубав - и да се сусретнемо са Богом и ближњима", наводи се у посланици.

"Божић нам открива циљ и смисао нашег живота на земљи", казао је он и додао да нам Божић открива циљ и смисао живота.

Анђела Вујисић, која је дошла на службу са баком, каже да јој је Божић најдражи празник јер се окупи породица на најрадоснији празник.

Сарајка Зорица Вујисић истиче да у Сарајеву живи осамдесет седам година и да је срећна што може да прослави Божић у свом граду и својој цркви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана