У Прњавору уручене дипломе за 146 матураната

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- У Прњавору је данас уприличена свечана подјела диплома за 146 матураната Центра средњих школа "Иво Андрић", 62 ученика трећег и 84 ученика четвртог степена.

Директор Сузана Шврака рекла је Срни да ову школу краси широк спектар занимања, међу којима је и прва генерација козметичара.

"Специфична генерација која је образовање почела у вријеме појаве вируса корона, али изузетно успјешна јер је 21 ученик ослобођен полагања матуре, међу којима је шест добитника `Вукове дипломе`", нагласила је Шврака.

Ученик генерације је Стефан Дрљић, ученик четвртог разреда електро-енергетике, добитник "Вукове дипломе" и ђак који за четири године школовања није имао нити један изостанак са наставе.

Стефан је рекао Срни да је било доста захтјевно постићи овај успјех, али да је све могуће када се има јасно постављен циљ.

"На крају сав труд се исплати, али ми након ове четири године највише значе бројна познанства и пријатељства која сам стекао", истакао је он и додао да ће школовање наставити на Природно-математичком факултету.

"Вукову диплому" добили су и Давид Лебурић, Ивана Маринковић, Милица Сувајац, Сара Врховац и Александра Будак.

Свечаној подјели диплома у Центру за културу и туризам присуствовао је и градоначелник Прњавора Дарко Томаш, који је честитао матурантима за све успјехе током школовања, али и наставницима, професорима и руководству школе за успјешно обављен одговоран и озбиљан задатак извођења још једне генерације ученика из школских клупа.

У првом уписном року 17. и 18. јуна у Центру средњих школа "Иво Андрић" Прњавор за четврти степен занимања уписано је 37 ученика са више од 60 бодова, а највише интересовање влада за струку царински техничар.

Од нових занимања ученицима су на располагању занимања конобар, кувар, техничар телекомуникације и трговац.

Други уписни рок за трећи и четврти степен занимања предвиђен је од 24. до 26. јуна. Планиран је упис девет одјељења са укупно 216 ђака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана