У Приједору уручени кључеви од 32 стана за избјегле и расељене

Срна
У Приједору уручени кључеви од 32 стана за избјегле и расељене

ПРИЈЕДОР - Кључеви од 32 стана за избјегле и расељене породице, уручени су данас у Приједору.

Стамбена зграда изграђена је у насељу Рашковац у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вриједност пројекта је 1.755.324 КМ без ПДВ-а од чега је учешће града Приједора око 300.000 КМ.

Кључеве је уручио вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић који је рекао да је више од 100 породица стамбено збринуто у Приједору путем Регионалног и програма ЦЕБ 2.

- Ово је важан дан за кориснике, за Владу Републике Српске и за све запослене у Секретаријату јер 32 породице добијају кров над главом - рекао је Нинковић.

Представник делегације ЕУ у БиХ Красимир Николов рекао је да је ово "материјални доказ да се корак по корак могу залијечити ране из рата" и да је то веома важно са аспекта помирења које је један од приоритета ЕУ у БиХ.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је да је до сада кроз Регионални програм стамбено збринуто 1.840 породица, а да је циљ збринути укупно 3.150.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић најавио је да ће, поред улагања у изградњу стамбених јединица, град у наредном периоду субвенционисати кориснике кад су у питању комуналије односно вода, гријање и комуналне услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана