У Приједору сједница Скупштине града, Павловић се није појавио

Срна, РТРС
У Приједору сједница Скупштине града, Павловић се није појавио

ПРИЈЕДОР - У Приједору је у току сједница Скупштине града, а иако је било очекивано присуство градоначелника Далибора Павловића, он се није појавио.

Незванично, Павловић би требао писменим путем поднијети оставку на мјесто градоначелника Приједора.

Градоначелник није ни у законској обавези да је поднесе Скупштини, јер га она није ни бирала, него Централна изборна комисија.

Према закону, избори би требало да буду одржани у року од 90 дана, али не прије 30 дана. Сједница скупштине и даље траје и за сада није било ријечи о евентуалној оставци градоначелника.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик затражио је оставку од Павловића коме је поручио да је изгубио повјерење својих страначких колега и да њему и грађанима Приједора није оставио избор, те очекује да га данас до 12 часова обавијести да је одступио с мјеста градоначелника подносећи неопозиву оставку.

Скупштина града Приједора верификовала је данас мандат новом одборнику Драгану Ромчевићу из ДНС-а, након што је свој мандат вратио Миленко Ђаковић.Ђаковић, претходни градоначелник Приједора, од ЦИК-а БиХ затражио је престанак мандата због одласка у пензију.

Сједници присуствује 21 одборник.

На дневном реду су приједлози измјена двају кредитних задужења града, из 2017. и из 2021. године, 34 тачке односе се на кадровска рјешења, два су акта просторног уређења, информација о пословању привредних субјеката града за 2020. годину, приједлог средњорочног програма социјалне заштите и имовински реферати.

Сједници не присуствују градоначелник Приједора Далибор Павловић нити његов замјеник Жарко Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана