У Приједору нови директори у још пет јавних установа

Срна
У Приједору нови директори у још пет јавних установа

ПРИЈЕДОР - Одборници Скупштине града Приједор именовали су за вршиоца дужности директора Дјечијег вртића "Радост" дипломираног правника Татјану Брдар, а разријешена је Гордана Јекић.

Њену смјену иницирао је градоначелник Приједора Далибор Павловић с образложењем да је Јекићева извршила повреду из члана 86 Закона о предшколском васпитању и образовању.

За вршиоца дужности директора Градске апотеке Приједор именован је дипломирани правник Владимир Стакић, а разријешен дужности Милан Кубат на иницијативу Социјалистичке партије.

Комисија за избор и именовања заузела је став да је у претходном периоду директор учинио низ пропуста који наносе штету интересима ове јавне здравствене установе, као и њеног оснивача, града Приједора.

За вршиоца дужности директора Спортске дворане "Младост" именована је дипломирани економиста Тијана Берета Јацишин, а разријешен дужности Душко Рајилић на иницијативу Уједињене Српске.

Комисија за избор и именовања оцијенила је да је Рајилић извршио повреду својих законских и статутарних обавеза и да треба да буде разријешен, без обзира на чињеницу да мандат на који је именован још увијек траје.

За вршиоца дужности директора Позоришта Приједор именован је академски глумац Срђан Књегињић, а разријешен Зоран Барош, којем је мандат истекао у фебруару прошле године.

За вршиоца дужности директора Галерије "Сретен Стојановић" именован је магистар музичко-инструменталне умјетности Александар Дринић, након што је претходни директор Тихомир Илијашевић умро у јулу.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић захвалио се свим разријешеним директорима за досадашњи рад.

"Очигледно је дошло и до смјене генерација, па и политичке воље, као и незадовољства радом одређених директора, али ипак и они су били директори и њима се овим путем захваљујем", закључио је Павловић.

У првом дијелу данашњег засједања одборници су за вршиоца дужности директора Дома здравља именовали дипломираног правника Слободана Јавора, а разријешили Славицу Поповић на иницијативу Клуба одборника СНСД-а, коју је Комисија за избор и именовања оцијенила оправданом, подсјетивши да 2019. године Скупштина града Приједор није усвојила извјештај о раду Дома здравља за 2018. годину.

За свих шест јавних установа Скупштина је именовала комисије за примопредају дужности између досадашњих и новоименованих вршилаца дужности директора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана