У Приједор допутовала дјеца са Косова и Метохије

Срна
У Приједор допутовала дјеца са Косова и Метохије

ПРИЈЕДОР - У вишедневну посјету Приједору вечерас је допутовала група од четрдесетак дјеце са посебним потребама и младих из Косовске Митровице, у пратњи родитеља и руководства Удружења “Подржи ме”.


Посјету је организовао Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске уз подршку Управе за дијаспору и сарадњу са Србима у региону Владе Србије и Јавне установе Центар “Сунце” из Приједора.

Предсједник Одбора Милорад Арлов изјавио је новинарима да је ово мали дио пројекта “Спојимо дјецу Републике Српске и Косова и Метохије, којим показују да не одустају од њега.

“Изражавамо велику подршку управо овој популацији који иначе имају жтежину животаж, а на Косову и Метохији посебно. На овај начин сматрамо да смо побиједили корона вирус и да настављамо овај наш пројекат”, рекао је Арлов.

Предсједник Удружења родитеља дјеце са посебним потребама “Подржи ме” из Косовске Митровице Ивана Ракић каже да имају око 150 чланова и да су трећи пут у Приједору.

“Кад дођемо овдје као да смо у свом граду, а довели смо децу од седам до 25 година и, упркос епидемиолошкој ситуацији, било је тешко да не дођемо и видимо наше пријатеље”, рекла је Ракићева, која и сама има дијете са потешкоћама у развоју.

Директор ЈУ Центар “Сунце” Слађана Радаковић рекла је да ће њихов долазак бити уједно и прилика за братимљење ове установе са Удружењем “Подржи ме” и да ће то бити врхунац њиховог пријатељства и дружења.

Гости са Косова и Метохије сутра ће присуствовати отварању хуманитарне изложбе, које је заказано за 11.00 часова у Музеју Козаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана