У понедјељак почиње "Вивиа 3 на 3 Прњавор"

Срна
У понедјељак почиње "Вивиа 3 на 3 Прњавор"

ПРЊАВОР - Традиционални турнир у баскету "Вивиа 3 на 3 Прњавор", који и ове године има статус Лајт квест /Litle Quest/, почиње у понедjељак, 17. јула, такмичењем у омладинским категоријама.

Члан Организационог одбора турнира Љубиша Шикарац у изјави новинарима појаснио је да ће први на терен изаћи пионири који утакмице играју у понедјељак.


"У уторак, 18. јула, играће кадети, а дан касније своје утакмице групне фазе играју јуниори. Сусрети нокаут фазе и финала у све три категорије играју се 20. јула", прецизирао је Шикарац и додао да се за турнир пријавио велики број екипа из цијеле БиХ.

За петак, 21. јул, заказана је "Никшићко пиво 3 на 3 лига Републике Српске", која се ове сезоне игра у 25 локалних заједница. Шампион Српске путује на челенџер турнир у Француску.

Шикарац је навео да ће Прњавор пети пут имати и Лајт квест турнир који се игра 22. и 23. јула, за који су пријављене екипа из цијелог региона, Пољске, Турске, Италије, а у току су договори са екипама из још неколико земаља.

Овогодишњи слот води у пољски Лублин.

"Овај пети турнир са статусом 'квеста' велико нам је признање за сав труд и рад, али и мотив да сваке године идемо степеницу више у организацији турнира", истакао је Шикарац.

Турнир ће и ове године имати подршку града који је генерални спонзор.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш напоменуо је да манифестација која промовише баскет у Прњавору има традицију одржавања 27 година и једна је од најдужих ове врсте у цијелој БиХ.

"Прњавор у јулу живи заједно са овим турниром зато позивам суграђане да својим доласком буду дио овог догађаја и подршка екипама на терену", рекао је Томаш новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана