У петак свечана академија и наступ пјесника из региона

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА - У Дервенти ће у петак, 20. августа, бити одржана Свечана академија, уз наступ најбољих награђених пјесника кроз традиционалне Међународне конкурсе "Сузе Козаре", Пјесма године Балкана и Европске уније и "Златно Перо Љубљана 2021".

Свечану академију организују Савез српске дијаспоре Словеније, Удружење српских књижевника Словеније и Европске академије српских наука у умјетности, у сарадњи са Српским књижевним клубом "Вихор" из Дервенте.

Организатори Академије саопштили су да ће наступити Пјевачка група Културно-умјетничког друштва (КУД) младих "Босиљак" из Дервенте, предвиђен је наступ и свечано проглашавање побједника по међународним конкурсима, те наступ гостујућих пјесника на манифестацији.

Овај догађај најављен је у просторијама Центра за културу у 19.00 часова.

На Академији ће бити озваничен рад подружнице Удружења европске академије српских наука и уметности у Републици Српској и именовање руководства.

Предвиђена је и додјела посебних захвалница и признања заслужним појединцима, удружењима или установама.

"Велике међународне манифестације одржавали смо кроз Веселе дане српске дијаспоре у Словенији, али појавом вируса корона приморани смо да то чинимо другачије и на више мјеста. Ове године највећа манифестација одржаће се у Дервенти", наводе организатори.

Представници Српског књижевног клуба "Вихор" Дервента поводом 20 година одржавања Међународних илинданских пјесничких сусрета "Прљача" најавили су додјелу посебне плакете градоначелнику Дервенте Милораду Симићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана