У организацији актива жена СП Бањалука и Добој стотињак дјеце посјетило Музеј РС

ГС
У организацији актива жена СП Бањалука и Добој стотињак дјеце посјетило Музеј РС

БАЊАЛУКА- Око стотину дјеце млађе доби данас је у организацији актива жена градских добра СП Бањалуке и Добоја посјетило Музеј Републике Српске поводом обиљежавања Међународног дана дјетета.

Предсједник Актива жена бањалучке Градске организације Славица Миликић рекла је да је ова активност подршка Међународном дану дјетета, како би се још једном и овим чином показало да је СП стално на путу подршке правима дјетета.  Према њеним ријечима, ово ће имати и едукативну сврху за дјецу, јер су им музејски кустоси показали и упознали их са изложбеним експонатима.

-Ово је дан посвећен дјеци и родитељима. Ту смо да се на пригодан, дјеци близак начин, дружимо и, у исто вријеме, кроз дружење, учимо нашу дјецу како да постану и остану добри људи који ће се у животу водити истинским вриједностима - истакла је Миликић.

Према њеним ријечима, битно је да дјеца знају не само своја права, већ и своје дужности, како би једног дана били одговорни чланови овог друштва који у односу са другима поштују основне вриједности толеранције и алтруизма.

-На тај начин градимо друштво једнакости, што је један од основних постулата Социјалистичке партије - истакла је Миликићева.

Потпредсједница Актива жена Градског одбора СП Добој Дајана Лугоњић је истакла да је јако битно да држава стално пружа адекватну подршку породицама и ствара услове за складан развој сваког појединца.

-Без те подршке је немогуће причати о правима и дужностима ни дјеце нити одраслих. Адекватан систем заштите је основа за остваривање било ког права и ми се, као партија, за такав систем и залажемо. У овим тешким временима то је прави изазов - истакла је Лугоњић.

Директор Музеја Републике Српске Миладин Савић је истакао да управо овакве активности посвећене дјеци, које имају и забавни и едукативни карактер, играју веома важну улогу у правилном и здравом одрастању дјеце и позвао све родитеље да са дјецом чешће посјећују Музеј Републике Српске, који у сталној поставци има веома интересантне садржаје, посебно за оне најмлађе.

Нагласио је да је чланицама ова два актива и дјеци представљена стална поставка музеја која се састоји од пет одсјека - за археологију, историју, за природу, за етнологију и етнографију и историју умјетности, нагласивши да је ово врло битна посјета, јер за већину дјеце је ово први пут да су у посјети музејској установи.  Он је додао да Музеј располаже са 107.000 предмета, а да се у сталној поставци налази око 3.000 репрезентативних предмета и да ће дјеца кроз одређени вид забаве имати прилику доста тога да науче.
Са дјечицом се данас дружио и потпредсједник Социјалистичке партије Срђан Тодоровић. Он је изразио велико задовољство активностима актива жена Социјалистичке партије, изразивши увјерење да ће оне у будућности бити још интензивније и садржајније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана